A hagyományos boszorkányság a babonákat, a jövendőmondást, a néphagyományt és a herbalizmust összekapcsolja a különféle kereszténység előtti vallásos hiedelmekkel. (pl…kelták, druidák)
 
A középkori boszorkányok – nem vasorrú bábák voltak, hanem, bölcsek, sámánok és gyógyítók. Szoros kapcsolatban álltak a természettel és képesek voltak az ősenergiát meglátni, és az emberek javára felhasználni. A rituálék alkalmával az önkibontakoztatásért és az emberiség gyógyításáért szállnak harcba.
 
A modern boszorkányság a nyugati mágiától eltérően a napistenekkel szemben, a holdistennőket részesíti előnyben. Különböző rítusokat, gyűléseket – szertartási ruhában, vagy meztelenül végeznek….főleg szombatonként… :)
    Nevill Drury: A miszticizmus lexikona
 
A Boszi-suli egy kicsit más lesz :))
 
A blog is, a tanfolyam is és a könyv is :)
 
Nem fogunk csupaszon szaladgálni a természet lágy ölén :) és egyenruhában sem fogunk mágiákat, szertartásokat, a tábortűz körül végezni. Nem lesz békaláb, pókháló, sem hajtincsek titkos ellopása és megfőzése a boszorkányüstben :)
 
 
Akkor mi a szösz lesz a Boszi-suliban ???
- Önkibontakoztatás :)
 
" A világ csak belülről változhat meg!"
/Eckhart Tolle/

Szerző: Manita  2010.05.05. 23:59 Szólj hozzá!

Címkék: boszorkány boszi suli

A bejegyzés trackback címe:

https://boszi-suli.blog.hu/api/trackback/id/tr741977958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása